Dagcentrum Zonnehoeve

Op het Dagcentrum werkt u in een veilige omgeving aan het op peil houden van uw zelfstandigheid. Met verschillende activiteiten, die helemaal worden afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften, werkt u aan het vasthouden van uw kennis en vaardigheden. Dit helpt u om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven.
 

Voor wie is het Dagcentrum bedoeld?

Dagcentrum Zonnehoeve is bedoeld voor mensen met lichte tot matige geheugenproblemen, bij wie de zelfredzaamheid is afgenomen en waar de wens bestaat om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Om in aanmerking te komen voor het Dagcentrum heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of een beschikking vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of bezoek kan mogelijk zijn via uw Persoonsgebonden Budget (PGB). Uw huisarts of wijkverpleegkundige kan u hierin adviseren. Vervoer van en naar het Dagcentrum gaat per taxi en wordt voor u geregeld.
 

Specialistische zorg

Bij ons Dagcentrum bent u verzekerd van de beste specialistische zorg, die volledig op uw wensen en behoeftes is afgestemd. Ook voor de invulling van uw dagprogramma kunt u rekenen op professionele begeleiding van onze medewerkers. U kunt een beroep doen op een psycholoog, specialist ouderengeneeskunde, medewerker Dagcentrum, fysiotherapeut of onze vaktherapeuten als beeldend therapeut, muziektherapeut en tuintherapeut. In deze video ziet u wat de vaktherapieën voor cliënten kunnen betekenen. We bieden vaktherapie niet alleen aan in het Dagcentrum, maar ook in onze andere locatie aan cliënten die een indicatie voor behandeling hebben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Activiteiten

Wij bieden u een gevarieerd programma dat bestaat uit individuele activiteiten en groepsactiviteiten. U beslist zelf aan welke activiteiten u mee wilt doen. Denk bijvoorbeeld aan: 


• Geheugenactiviteiten
• Bewegen
• Creatieve therapie en muziektherapie
• Gespreks-, discussie- en zingevinggroepen
• Vaardigheidstrainingen
• Tuintherapie, natuurbeleving
• Ontspanningsactiviteiten
• Themabijeenkomsten

Locatie

Dagcentrum Zonnehoeve ligt midden in de natuur, in het prachtige Loosdrechtse Bos. Het is gevestigd op Landgoed Zonnestraal, waar u ook het sanatorium van de bekende Nederlandse architect Jan Duiker vindt. Een mooie aanvulling op de bosrijke omgeving zijn de tuinen, terrassen en dierenweide die bij het dagcentrum horen. Samen vormen ze een natuurrijke en rustige omgeving waar u prettig kunt verblijven en die volop ruimte biedt voor activiteiten in de buitenlucht.

Loosdrechtsebos 9 1213 RH Hilversum, 035 - 760 82 68