Dagcentrum Zonnehoeve/locatie De Kroon

Op het Dagcentrum houdt u in een veilige omgeving uw zelfstandigheid op peil. Met verschillende activiteiten, die helemaal worden afgestemd op uw persoonlijke situatie en behoeften, werkt u aan het vasthouden van uw kennis en vaardigheden. Dit helpt u om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven.

Voor wie is het Dagcentrum bedoeld?

Dagcentrum Zonnehoeve is bedoeld voor mensen met lichte tot matige geheugenproblemen, bij wie de zelfredzaamheid is afgenomen en waar de wens bestaat om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven wonen. Om in aanmerking te komen voor het Dagcentrum heeft u een indicatie nodig vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ), of een indicatie vanuit de Zorgverzekeringswet (ZVW). Uw huisarts, casemanager of wijkverpleegkundige kan u hierin adviseren.
Vervoer:
- Bij indicatie WLZ: vervoer van en naar het Dagcentrum gaat per taxi en wordt voor u geregeld.
- Bij indicatie ZVW:  vervoer gaat via uw zorgverzekeraar, dit moet u zelf aanvragen bij uw zorgverzekeraar.
 


Activiteiten

Wij bieden een gevarieerd programma dat bestaat uit individuele activiteiten en groepsactiviteiten. U beslist zelf aan welke activiteiten u meedoet. Denk bijvoorbeeld aan: 


• Geheugenactiviteiten
• Bewegen
• Creatieve activiteiten en muziekactiviteiten
• Gespreks-, discussie- en zingevinggroepen
• Vaardigheidstrainingen
• Tuin- en natuurbeleving
• Ontspanningsactiviteiten
• Themabijeenkomsten

Locatie

Dagcentrum Zonnehoeve ligt midden in de natuur, in het prachtige Loosdrechtse Bos. Het is gevestigd op Landgoed Zonnestraal, waar u ook het sanatorium van de bekende Nederlandse architect Jan Duiker vindt. Een mooie aanvulling op de bosrijke omgeving zijn de tuinen, terrassen en dierenweide die bij het dagcentrum horen. Samen vormen ze een natuurrijke en rustige omgeving waar u prettig kunt verblijven en die volop ruimte biedt voor activiteiten in de buitenlucht.

Loosdrechtsebos 9 1213 RH Hilversum, (035) 760 82 68

Let op!  Tijdelijke andere locatie
I.v.m. Covid is Dagcentrum Zonnehoeve voorlopig op een andere locatie ondergebracht:

De Kroon 
Emmastraat 50
1213 AL Hilversum
Tel: (035) 760 82 68  
E-mailadres: dagcentrum.zonnehoeve @hilverzorg.nl

Op deze locatie bieden wij een volledig dagprogramma.