Informatie over het coronavirus

Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het RIVM via 0800-1351. Het RIVM is elke dag bereikbaar tussen 08:00 uur en 20:00 uur.

Veelgestelde vragen over hoe HilverZorg omgaat met het corona virus vindt u hier.

 

HilverZorg doet er alles aan om onze kwetsbare cliënten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen verdere verspreiding van het coronavirus. Dit betekent dat wij ons genoodzaakt zien extra maatregelen te nemen. Deze maatregelen vragen vaak een moeilijke afweging tussen wat we zouden willen en wat we menen te moeten doen om onze cliënten en medewerkers te beschermen.

Laatste update bezoekersregeling per 1 juli: klik hier 

Bezoekersstop en andere maatregelen van 18 maart

HilverZorg heeft per 18 maart de maatregel moeten nemen dat bezoek aan naaste(n) op onze locaties voorlopig helaas niet meer mogelijk is. Voor bezoek aan terminale cliënten wordt in overleg een uitzondering gemaakt. Vanzelfsprekend kunnen naasten telefonisch en via beeldbellen in contact blijven met onze bewoners. Wij begrijpen heel goed dat naasten onze bewoners graag willen bezoeken. Zodra dit dan ook weer mogelijk is, zullen wij dat direct bekendmaken. Sinds vrijdag 20 maart geldt de aanwijzing van het kabinet waardoor in heel Nederland geen bezoek meer mogelijk is in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Om die regeling toe te lichten heeft ActiZ de belangrijkste vragen en antwoorden (Q&A) hier op hun website gezet. Ook alle kapsalons en pedicures op onze locaties zijn gesloten en in lijn met het landelijk besluit, zijn ook de brasserie van de Egelantier en de restaurants van Nieuw Kerkelanden en Zonnehoeve gesloten tot nader order. De keukens van de brasserie en restaurants blijven maaltijden maken voor onze intramurale cliënten. De rondleidingen op onze locaties zullen tijdelijk niet doorgaan.

We beseffen hoe ingrijpend al deze maatregelen voor u en uw naasten zijn maar willen onze cliënten, onze medewerkers en u zo goed mogelijk beschermen tegen het coronavirus.

Voor vragen kunt u terecht bij klantcontact op 035-7608009. Daarnaast kunt u uw vragen kwijt bij coronavragen@hilverzorg.nl.

 

Handige links

Er is een aantal telefoonlijnen die ouderen of hun naasten kunnen bellen voor een luisterend oor of specifieke vragen:
Ouderenbond ANBO: 0348-466666 voor een luisterend oor en algemene vragen over het coronavirus.
Het Rode Kruis: 070-44 55 888 voor een luisterend oor, praktische tips en hulp bij het online boodschappen doen.
De luisterlijn: 0900-0767 die iedereen dag en nacht kan bellen voor een luisterend oor.
De Zilverlijn: 088-344 2000 belservice voor senioren van het Nationaal Ouderenfonds. Ouderen die zich aanmelden voor de Zilverlijn, krijgen wekelijks een telefoontje van een vrijwilliger. Aanmelden via de website of het telefoonnummer.
De Ouderen-Infolijn: 030-3400 600 een speciale telefoonlijn van seniorenorganisatie KBO-PCOB. Voor alle vragen (van ouderen) over corona. Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Via de website van het RIVM staat veel informatie over de gevolgen van de pandemie.
Vragen en antwoorden over de bezoekregeling voor verpleeghuizen staan op de website van Actiz.