Bezoek in onze huizen mag weer vanaf 1 juli!

30 jun 2020

Op de laatste persconferentie over corona (24 juni jl.) was er het nodige goede nieuws voor bewoners van verpleeghuizen en hun familie en naasten. Zolang een locatie vrij is van besmettingen, mag er weer meer bezoek komen!

Vanaf 1 juli gelden voor al onze verpleeghuizen de volgende versoepelingen:

Een afspraak vooraf maken hoeft niet meer.

Bezoekers kunnen op elk moment van de dag komen en blijven zolang ze willen. Als een locatie vóór coronatijd bezoektijden hanteerde: check eerst bij de woonlocatie of deze bezoektijden nu weer gelden.

Ontmoet uw naasten zoveel mogelijk buiten, als het weer dit toelaat. In de buitenlucht verspreidt het virus zich minder snel.

Bezoekers binnen het verpleeghuis mogen alleen bij de bewoner op het appartement/kamer komen. Bezoek mag niet in de gemeenschappelijke ruimtes of huiskamers.

Er mogen weer meer dan twee mensen tegelijk op bezoek komen, op voorwaarde dat 1,5 meter afstand houden mogelijk blijft. Natuurlijk is het belangrijk dat daarbij de locatie niet overspoeld wordt. Vraag bij twijfel vooraf aan de woonlocatie of u met meerdere mensen tegelijk terecht kunt op dat moment.

Er mag niet worden gezongen, hoe moeilijk dat ook is bij bijzondere gelegenheden.

Bent u de afgelopen 14 dagen in contact geweest met iemand die met corona besmet is? Dan mag u niet op bezoek komen.


De hygiëneregels zoals deze nu zijn blijven van kracht:

  • handen ontsmetten, niezen in elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken
  • houd zo mogelijk 1,5 meter afstand
  • lukt het niet 1,5 meter aan te houden, draag dan een mondkapje
  • bij klachten als verkouden, koorts of hoesten: blijf alsjeblieft thuis. Het virus is niet verdwenen uit Nederland en de kwetsbaarheid van onze bewoners blijft groot!