'Hup, in de benen!' Week van de Valpreventie 1 t/m 7 okt

24 sep 2018

De eerste week van oktober is de Week van de Valpreventie, ook in Hilversum. Met als motto ‘Hup, in de Benen!’ stimuleren buurtsportcoaches, fysiotherapeuten en anderen alle ouderen om in beweging te blijven en valincidenten te vermijden. Op vrijdag 5 oktober organiseren de Buurtsportcoaches, HilverZorg en Fitwell gratis proeflessen en een valpreventiemarkt, onder de titel: ‘Kom binnenvallen’.

Op verschillende plaatsen in Hilversum kunnen ouderen in de valpreventieweek deelnemen aan activiteiten. Wilt u weten wat er bij u in de buurt wordt georganiseerd? Klik hier voor het activiteitenoverzicht.

5 oktober Dag van de Valpreventie in Nieuw Kerkelanden

Op vrijdag 5 oktober kunnen ouderen de hele dag door deelnemen aan activiteiten in Ontmoetingscentrum Nieuw Kerkelanden Er zijn gratis (proef)sportlessen voor 65-plussers, zoals stoelgym en stoelyoga, valpreventietraining en balanstraining Om 12 uur staat een gezonde lunch klaar in het restaurant en van 14 tot 17 uur is er een gevarieerde informatiemarkt. Bloeddruk meten, rollatorcheck, reactieleeftijd testen, het spel DobbelFit spelen en nog veel meer. Nieuwsgierig? Kom binnenvallen!

'Kom binnen vallen'
Dag van de valpreventie
Vrijdag 5 oktober van 10.00 tot 17.00 uur
Ontmoetingscentrum Nieuw Kerkelanden
Franciscusweg 137 te Hilversum