Onze nieuwe bestuurder: André Brand

09 jul 2020

Per 1 juli is André Brand aangetreden als bestuurder van HilverZorg. Hij heeft het stokje overgenomen van Daniëlle Santen, die tijdelijk deze functie heeft vervuld. De organisatie zit na een roerige periode in rustiger vaarwater: een mooi moment voor André om haar taken over te nemen.

André was de laatste vijf jaar directeur Zorg in de Wijk bij Stichting Cordaan in Amsterdam. Wie is hij en wat wil hij gaan doen bij HilverZorg? “Ik werd 60 jaar geleden geboren in Rotterdam. In die stad ben ik ook bijna 50 jaar blijven wonen. Ik ben na mijn schooltijd direct gaan werken, simpelweg omdat er in het gezin geen middelen waren om naar de universiteit te gaan.

Mijn keuze viel op de verzekeringsbranche. Het werk in die sector paste mij als een jas en ik kreeg via mijn werkgever alsnog de kans om studies op te pakken en aan mijn ontwikkeling en carrière te werken.”

Onder de indruk
Bijna 13 jaar geleden maakte André de overstap naar de zorg. Eerst werkte hij bij Zilveren Kruis Achmea, daarna werd het Zorgbalans, een zorgorganisatie in Haarlem. “Wat een goede keuze!”, zegt hij zelf daarover. “Vanaf het eerste moment was ik onder de indruk van de geweldige mensen die in de zorg werken, met hun passie voor de zorg en voor hun cliënten.

En dat in een sector waar ieder jaar de overheid en/of verzekeraars veranderingen doorvoerden die het werk van de professional beïnvloedden. Ook nu in coronatijd zie je de passie van de zorgmedewerkers terug. Terecht dat er nu zoveel positieve aandacht voor hen is.”

Duidelijke koers
Wat mag HilverZorg van André verwachten? “Mijn voorganger heeft een stevige basis gelegd voor de toekomst van HilverZorg. Aan mij de taak om daarop voort te bouwen en HilverZorg de komende jaren te positioneren als dé zorgorganisatie van Hilversum.

Een organisatie waar zorgmedewerkers graag willen werken en waar onze cliënten de beste zorg krijgen van bevlogen medewerkers. Van mij mogen de medewerkers verwachten dat we een duidelijke koers varen en die koers ook langere tijd vasthouden. Ik wil graag benaderbaar en laagdrempelig zijn.”

Meelopen met diensten
Hij houdt ervan om een nieuwe organisatie in te duiken. “Ik heb altijd de gewoonte om de eerste maanden mee te lopen met diensten, zowel in de thuiszorg als op locatie, met verzorging, verpleging en behandelaren. Een mooie wijze om HilverZorg beter te leren kennen, een goed gesprek te voeren en nader kennis te maken.

Wat ik graag nog wil zeggen: Ik ben de eerste dagen uitgebreid bijgepraat over de coronatijd en hoe HilverZorg daar invulling aan heeft gegeven. Ik wil dan ook mijn dank en waardering uitspreken voor de enorme inzet van de medewerkers tijdens de coronacrisis. Het is een moeilijke en voor velen ook een emotionele tijd geweest. Ik hoop dat iedereen goed kan uitrusten tijdens de vakantie!"