Opening reizende expositie ‘Mooi was die tijd’

25 okt 2017

Op woensdag 25 oktober is de expositie ‘Mooi was die tijd’ feestelijk geopend in verpleeghuis St. Carolus van HilverZorg. Bewoners, vrijwilligers en medewerkers hebben samen op creatieve en kunstzinnige wijze uiting gegeven aan het afscheidsproces van St. Carolus, dat eind december haar deuren sluit. De tentoonstelling werd geopend door Ben Hammer, bestuurder van HilverZorg. Bezoekers konden onder het genot van een hapje en een drankje de kunstwerken bekijken, terwijl een pianist zorgde voor de muzikale omlijsting.

Tijdens diverse bijeenkomsten zijn bewoners van St. Carolus aan de slag gegaan met de thema’s ‘Achter mijn voordeur’, ‘Mijn (t)huis’ en ‘Tegelwijsheden’. Onder begeleiding van een beeldend therapeut en welzijnsmedewerkers zijn er keramieken huizen gemaakt, schilderijen, gedichten en tegels met spreuken. De werken zijn steeds voorafgegaan door gesprekken over thuis en vragen als wat geef je vorm aan een thuis? Wat maakt een huis een thuis? Ben Hammer: “Door heel concreet met deze onderwerpen aan de slag te gaan, konden we handen en voeten geven aan het afscheidsproces van een plek waar men jarenlang heeft gewerkt en gewoond. Herinneringen van vroeger kwamen boven, maar ook het besef dat je ergens thuis voelen niet afhangt van een gebouw, maar te maken heeft met andere factoren waar je zelf ook invloed op hebt.”

De tentoonstelling is nog tot 10 december te zien bij St. Carolus op Bosdrift 96. Bezoekers zijn van harte welkom tussen 11.00 en 15.00 uur. Daarna zal de tentoonstelling op verschillende locaties van HilverZorg te zien zijn. Voor (oud) medewerkers en (oud) vrijwilligers wordt nog een afscheidsfeest georganiseerd. Indien u ooit bij St. Carolus heeft gewerkt en zich nog niet heeft aangemeld hiervoor kunt u contact op te nemen met het verpleeghuis.