Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL)

Als je een beroepsopleiding wilt volgen via de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL), moet je eerst aangenomen worden als leerling bij een erkend leerbedrijf. HilverZorg is zo'n erkend leerbedrijf. Wanneer je bent aangenomen schrijft HilverZorg je in bij de opleiding. Om in aanmerking te komen voor een BBL-opleiding moet je een arbeidscontract hebben van minimaal 24 uur.

Salaris en vergoeding

Je bent in deze leerroute zowel leerling als medewerker. Je ontvangt salaris. De hoogte van je salaris hangt af van je leeftijd en het niveau en leerjaar van de opleiding. In de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg staat omschreven wat je als leerling verdient. De opleidingskosten worden betaald door HilverZorg en de lestijd op school wordt gedeeltelijk doorbetaald (afhankelijk van het aantal uren in jouw arbeidscontract).

School en praktijk

Als BBL-leerling ga je gemiddeld één dag in de week naar school en doe je de meeste ervaring op in de praktijk. De praktijkbegeleider in het team is je aanspreekpunt. Samen met de praktijkbegeleider en collega's geef je vorm aan je leer- werkproces.

Kijk voor openstaande vacatures bij Onze vacatures.

Je hebt je diploma behaald. En dan?

Nadat je succesvol de opleiding hebt afgerond met een diploma, solliciteer je zelf naar een vacante vacature binnen HilverZorg.