Hartendragers mobiel op pad met cliënten! - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
FILE0968

Hartendragers mobiel op pad met cliënten!

22 september 2022

Sinds afgelopen mei heeft HilverZorg een nieuwe dienst voor thuiswonende ouderen in Hilversum: Met HilverZorg Thuis. Hiermee willen we de oudere inwoners van Hilversum alle zorg en ondersteuning thuis geven zodat zij zo lang mogelijk in hun eigen huis kunnen blijven wonen.

hartendragers mobiel op pad met cliënten

Met HilverZorg Thuis is  het Volledig Pakket Thuis (VPT) van HilverZorg. De dienst waarmee een cliënt alle zorg thuis krijgt die hij/zij anders in een woonzorglocatie of verpleeghuis zou krijgen. Met HilverZorg Thuis wordt dan ook vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).Vanaf vandaag kunnen de Hartendragers van Met HilverZorg Thuis met speciale overdekte elektrische max-mobielen de cliënten ophalen en naar bijvoorbeeld de markt, de huisarts of de kapper brengen. Deze overdekte elektrische scootmobielen zijn klein, wendbaar en duurzaam. Ze bieden ruimte voor een hartendrager met een cliënt en achterin is er ook plek voor boodschappen, een rollator of rolstoel.

Teams Met HilverZorg Thuis
De teams van Met HilverZorg Thuis bestaan uit onder andere Clientcoaches en Hartendragers: mensen met een hart voor de zorg die elke dag het verschil willen maken voor thuiswonende ouderen in Hilversum. Om Hartendrager te worden, hoef je geen achtergrond in de zorg te hebben. Wel een positieve instelling en een hart voor de ouderenzorg.

Wat doen de Hartendragers?
De cliëntcoaches en Hartendragers bepalen samen met de cliënt en de mantelzorger wat iemand nodig heeft om langer thuis te kunnen blijven wonen. Dat gaat van maaltijdbereiding, samen koffie en thee drinken, boodschappen doen, brengen en halen naar activiteiten tot het helpen bij wassen en aankleden en zorgen voor een schoon en opgeruimd huis. Clientcoaches en Hartendragers geven aandacht en tijd aan de cliënten, hierbij rekening houdend om de zelfredzaamheid in stand te houden.

Max Mobielen
De overdekte elektrische scootmobielen van Max Mobiel worden vervaardigd door medewerkers van Caparis, deze sociale onderneming is gecertificeerd met het PSO-keurmerk en dat maakt de Max Mobiel tot een sympathiek product: voor de zorg, door de zorg.