Over Hilverzorg - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Over Hilverzorg

HilverZorg is een grote zorgorganisatie in Hilversum die zorg biedt in alle fases van het ouder worden. We helpen onze cliënten met thuiszorg en verpleegzorg thuis, zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Maar als het thuis echt niet meer gaat, dan kunnen zij terecht in een van onze veilige woonzorg- of expertisecentra. We zetten ons ervoor in dat onze huizen zoveel mogelijk voelen als thuis.

971
vaste medewerkers
6
verpleeghuizen
2
wijkteams voor thuiszorg in Hilversum
250
vrijwilligers

Liefdevol, gastvrij en moedig

De kernwaarden die richting geven aan de manier waarop we werken zijn liefdevol, gastvrij en moedig. Met deze kernwaarden zorgen we ervoor dat onze bewoners en cliënten zich bij ons thuisvoelen. En zoveel mogelijk zichzelf kunnen blijven. Het levensverhaal van onze bewoners en cliënten staat centraal bij onze zorgverlening. We geven oprechte aandacht en richten ons op wat onze bewoners nog wel kunnen. We stimuleren naasten om actief betrokken te zijn bij de zorgverlening. En kunnen rekenen op een groot aantal vrijwilligers. Met elkaar, medewerkers, naasten en vrijwilligers, bieden wij onze bewoners en cliënten de best mogelijke zorg. In onze Koers 2025 staat hoe we de komende jaren onze zorgverlening invullen.

Sociaal sterk Hilversum

We zetten ons in voor een sociaal sterk Hilversum waarbij HilverZorg steeds dichtbij en herkenbaar is. Dichtbij in de wijk, met een warme, sociale aanpak en met participatie van familie en het sociale netwerk. Samenwerking in de zorg vinden wij onontbeerlijk: alleen met onderlinge samenwerking tussen zorgorganisaties kunnen wij cliënten over de hele linie goede zorg bieden. Daarom is HilverZorg een actieve partner in lokale zorgnetwerken. Ook werken wij in de verschillende woonwijken nauw samen met lokale ondernemers en zorg- en welzijnspartners, vrijwilligers, artsen en ziekenhuizen. Voor onze expertisecentra (op het gebied van korsakov, gerontopsychiatrie en dementie) werken we samen met kennis- en opleidingsinstituten.

Kan je de video niet bekijken? Bekijk op vimeo.

Expertise

HilverZorg heeft een expertisecentrum op Nieuw Kerkelanden, dat zich met een verpleegkundig expertteam volledig toelegt op specifieke vormen van zorg op de gebieden van:

  • korsakov (gecertificeerd Regionaal Expertisecentrum sinds 2022)
  • gerontopsychiatrie

Gerontopsychiatrie heeft betrekking op ouderen die met het ouder worden steeds meer psychiatrische en lichamelijke problemen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan depressies, angst- of gedragsstoornissen.