Leerafdeling HilverZorg officieel van start - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Leerafdeling HilverZorg officieel van start

5 juli 2021

Op maandag 5 juli was het zover: de officiële start van de Leerafdling van HilverZorg! Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Woonzorgcentrum De Egelantier genoten bewoners, aankomende studenten, zorgpersoneel, leercoaches en vele andere HilverZorg-medewerkers van live muziek (dat was lang geleden!) met daarbij natuurlijk lekkere hapjes en drankjes.

Bestuurder André Brand sprak lovende woorden en liet op luchtige wijze verschillende betrokkenen aan het woord, waaronder projectleider Nena van der Pas en Alina Hop-Brinkman, die haar functie van teammanager Nieuw Kerkelanden verruilde voor Manager Leerafdeling.

Waarom een Leerafdeling?
De Leerafdeling is een initiatief dat is gestart om het tekort aan zorgpersoneel tegen te gaan en de uitstroom van zorgmedewerkers aan te pakken. Dit doet HilverZorg door een geheel nieuw leerlandschap te ontwikkelen onder de naam HilverZorg Academie, waar ook de Leerafdeling onder valt. Het leerlandschap sluit aan op de behoefte van de (toekomstige) medewerkers in de zorg: het vak kunnen leren in de praktijk onder gerichte begeleiding van ervaren professionals.

Mooie toekomst in de zorg
De Leerafdeling is mede ontstaan doordat het tekort aan zorgpersoneel hard groeit. Er staan op dit moment ruim 80.000 zorgvacatures open in Nederland. Naar verwachting loopt dit tekort de komende jaren steeds verder op. Met de HilverZorg Academie wil HilverZorg zich op de toekomst voorbereiden en mensen uit verschillende invalshoeken een mooie toekomst in de zorg bieden.

‘Spannende overstap’
De Leerafdeling is een samenwerking met opleidingscentrum OPPstap. Deze 1e lichting studenten van de Leerafdeling die op het punt van starten staat, zijn zij-instromers vanuit andere beroepen en doorstromers binnen HilverZorg die klaar zijn voor verdieping van hun vak. “Ik vind deze overstap heel spannend, maar ga ik ervoor”, aldus een enthousiaste beginnende student die vanuit de horeca overstapte.

Vertrouwen
Anderen die aan het woord kwamen waren van de Raad van Toezicht, de Cliëntenraad, leercoach Manuela, Miriam van OPPstap zorg & welzijn en diverse andere studenten. Opvallend was het vertrouwen en de bevlogenheid van de sprekers. Vertrouwen in het succes van de Leerafdeling, vertrouwen in de aanpak en vooral vertrouwen in de studenten die de stap durven wagen. Een bijzonder en innovatief project, waarover we regelmatig zullen gaan berichten op social media en deze website!