Leerconcept HilverZorg Academie uniek in Nederland - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Leerconcept HilverZorg Academie uniek in Nederland

7 oktober 2022

De zorg verandert, is complexer en we staan met elkaar voor veel grote uitdagingen. Hoe zorgen we er samen voor dat de ouderenzorg zich positief ontwikkelt in het huidige zorglandschap en daarnaast aantrekkelijk is voor de nieuwe generatie medewerkers?

HilverZorg zet hiervoor vol in op de eigen Academie. Na het Leerhuis op de locatie De Egelantier openen in maart 2023 de deuren van het Specialistisch Leerhuis Dementie op de locatie Zonnehoeve. Mooie aanleiding voor wethouder Gerben van Voorden om een bezoek te brengen aan het Leerhuis in De Egelantier.

Leerhuis De Egelantier

Het Leerhuis, dat in juli 2021 geopend is, is dé plek waar de nieuwe generatie professionals wordt opgeleid. Studenten ontwikkelen hier hun eigen kijk op de zorg. Theorie en praktijk sluiten in het Leerhuis naadloos op elkaar aan. Er is volop aandacht voor het vullen van een goede rugzak met basiskennis, reflectie en eigenaarschap.

Wethouder Gerben van Voorden bracht een bezoek aan het Leerhuis De Egelantier om met eigen ogen te zien hoe de studenten en de bewoners het leerconcept ervaren.

Studenten runnen de afdeling

Onder begeleiding van een leercoach en ervaren collega’s wordt de Leerafdeling volledig gerund door studenten. Dit betekent dat alle vergaarde kennis al vroeg in de praktijk gebracht wordt en op deze manier direct bijdraagt aan de kwaliteit van de zorg en het welzijn van onze bewoners.

 Succesvol leerconcept

De HilverZorg Academie blijkt een succesvol leerconcept. Voor zowel startende zorgverleners als gediplomeerde professionals biedt de Academie diverse mogelijkheden om zich te ontwikkelen en verder te specialiseren. Na het Leerhuis in De Egelantier gaat per 1 maart 2023 het Specialistisch Leerhuis Dementie van start op de locatie Zonnehoeve.

Nena van der Pas, manager HilverZorg academie: “Onze Academie speelt in op de nieuwe generatie zorgmedewerkers met als uitgangspunten autonomie, zingeving en relatie. We kijken met een open blik naar het bestaande kwaliteitsbeleid. Anders opleiden, anders denken, wij gaan voor die lach bij de bewoners en voegen leven toe aan de dagen.”

 Ontwikkelen in de lengte, de breedte én de diepte

Ontwikkelen kan zoals HilverZorg dat noemt ‘in de lengte, de breedte en de diepte’. Wil je in je eigen tempo doorgroeien en stappen omhoog zetten? Dan ga je naar het Leerhuis in De Egelantier. Wil je je kennis verbreden? Dat kan op jouw eigen afdeling, met het Locatie Specifieke Opleidingsplan. Wil jij je specialiseren? Ook dat kan met onze specialistische Leerhuizen.

Rachel Leijdekkers, manager intramurale zorg HilverZorg: “Door onze scholing ontwikkelen wij een andere kijk op welzijn, wonen en zorg. Bij HilverZorg kun je dankzij ons grote aanbod je leven lang leren op een manier die bij jou past. Op deze manier zijn wij een aantrekkelijke werkgever met aandacht voor de persoonlijke groei van onze medewerkers.“