Amaris Zorggroep, HilverZorg en Vivium Zorggroep slaan handen ineen voor ongeplande nachtzorg - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Amaris Zorggroep, HilverZorg en Vivium Zorggroep slaan handen ineen voor ongeplande nachtzorg

8 februari 2023

PERSBERICHT – Gooi en Vecht, 1 februari 2023

Vanaf 1 februari 2023 organiseren Amaris Zorggroep, HilverZorg en Vivium Zorggroep samen de ongeplande nachtzorg in de regio Gooi en Vechtstreek. We organiseren de zorg op een andere, slimmere manier en kunnen zo de ongeplande nachtzorg beschikbaar houden voor cliënten, die zorg en ondersteuning thuis ontvangen of gebruik maken van personenalarmering.

Wat betekent dit?

Het gezamenlijke team, bestaande uit zorgmedewerkers van Amaris en Vivium, kan ’s nachts worden ingezet bij tijdelijke, acute zorg, die niet kan wachten tot de volgende dag. Voor cliënten verandert er niets qua alarmering. Zij kunnen blijven alarmeren zoals zij dat gewend zijn.

Waarom deze samenwerking?

De samenwerking komt voort uit het gemeenschappelijke belang om goede kwaliteit en continuïteit van zorg te kunnen blijven bieden. Mensen worden ouder, blijven langer thuis wonen en ontvangen daar hun zorg. Tegelijkertijd hebben we te maken met krapte op de arbeidsmarkt. Daarom moet de zorg op een andere, slimmere manier georganiseerd worden. Ook voelen de samenwerkende partijen een maatschappelijke verantwoordelijkheid om de zorg beschikbaar en betaalbaar te houden. Deze samenwerking is de meest doelmatige oplossing en leidt tot een grote besparing van zorgkosten.

Unieke vorm van financiering

Namens de verzekeraars is met Zilveren Kruis  een overeenkomst gesloten voor een kostendekkende vergoeding voor de uitvoering van alarmopvolging in de nacht voor de gehele regio, een unicum in Nederland. Recentelijk is het Integraal Zorg Akkoord (IZA) afgesloten. In dit akkoord is beschreven dat een aantal functies binnen de zorg uitsluitend op bovenlokaal, regionaal niveau kunnen worden georganiseerd, de zogenaamde regionale systeemfuncties. Volgens het akkoord wordt ongeplande nachtzorg als een systeemfunctie in de zorg gezien.