Stichting Vrienden van Zonnehoeve laat de zon vaker schijnen - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Stichting Vrienden van Zonnehoeve laat de zon vaker schijnen

20 maart 2023

Zaterdag 18 maart heeft Stichting Vrienden van Zonnehoeve een high tea georganiseerd voor de bewoners en familie van Zonnehoeve.

De Stichting Vrienden wil de bewoners van Zonnehoeve blij maken met extra’s die niet uit de Wet Langdurige Zorg (het budget van Zonnehoeve) betaald kunnen worden. De vriendenstichting is volledig afhankelijk van giften. Binnenkort hebben we de ANBI status, d.w.z. dat giften van de belasting afgetrokken mogen worden (onder voorwaarden).

Ons bestuur bestaat uit de volgende 4 mensen:
Elly Nijenhuis, voorzitter; voormalig directeur in de ouderenzorg, ook als interim manager in Zonnehoeve.
Jos de Lange, penningmeester; hij heeft een belastingadvieskantoor dat hij ivm zijn leeftijd aan het afbouwen is.
Margot de Waard, secretaris; al bijna 25 jaar werkzaam als welzijnsmedewerker  in Zonnehoeve.
Alice Poelman, bestuurslid; raakte als mantelzorger voor een bewoonster actief betrokken bij Zonnehoeve.

Ook heeft Stichting Vrienden van Zonnehoeve een challenge in het leven geroepen. Met deze challenge willen zij dat iedere Zonnehoeve medewerker of -betrokkene met zijn of haar collega of team een aanvraag kan indienen, waarmee zij het leven kunnen verrijken van iemand met de ziekte dementie en zo ook de werkplezier van de medewerkers kunnen vergroten.

Twee keer per jaar zal de challenge (uitdaging) plaatsvinden, waarbij de medewerkers een plan kunnen indienen dat voldoet aan bepaalde eisen. Dit plan zullen zij presenteren aan de Stichting Vrienden van Zonnehoeve en een vakjury, waarna de jury zal kijken welke plannen voor dat half jaar mogelijk financiering krijgen en gerealiseerd gaan worden.

Lees hier meer over de challenge en doe mee!