Uniek Kerstdiner voor ouderen van Alba HiverZorg - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Uniek Kerstdiner voor ouderen van Alba HiverZorg

14 december 2022

Dinsdag 13 december was het zover! De bewoners van verpleegafdeling HilverZorg Alba werden, samen met hun partner of andere naaste,  in de watten gelegd door enthousiaste jongeren van de kerk Het Kompas aan de Van Ghentlaan.

Sfeervol & smakelijk
Na uitgebreide voorbereidingen voor dit hartverwarmende ontmoetingsproject werden de ruim 90 gasten feestelijk ontvangen. De stylinggroep was erin geslaagd de zaal prachtig in te richten. De programmagroep had voor een mooi programma met het kerstverhaal én kerstliedjes gezorgd. Ook de zorggroep was super, de bewoners werden veilig en snel op de (koude) route begeleid. En het eten was ronduit heerlijk. Grote complimenten aan alle jongeren en hun begeleiders!

Goed voorbereid
In de weken voorafgaand kregen de jongeren praktische les. Zij oefenden met het gebruik van rolstoel en rollator en kregen uitleg over omgaan met dementie van Marlous Witteveen, welzijnscoördinator bij HilverZorg Alba.

Mooi initiatief
De avond was een groot succes. Echt uniek om op deze manier met alle bewoners en hun naasten samen het kerstgevoel te beleven. Een mooi initiatief dat wellicht een vervolg krijgt. Stichting Present heeft deze samenwerking tussen HilverZorg Alba en De Verbinding mogelijk gemaakt.