Verhuizing bewoners St. Carolus (HilverZorg) - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Verhuizing bewoners St. Carolus (HilverZorg)

1 oktober 2021

Binnenkort start de sloop van St. Carolus aan de Bosdrift. De meeste bewoners van dit verpleeghuis verhuisden daarom eind september. Zij nemen tijdelijk hun intrek in het gebouw Alba aan de Diependaalselaan. Een klein aantal bewoners woont nu nog in St. Carolus; zij verhuizen eind oktober naar tijdelijke bouw op de Augustinushof (deze komt naast het bestaande gebouw). Woonzorg Nederland gaat op dezelfde plek aan de Bosdrift een geheel nieuw zorgcentrum terugbouwen waar de cliënten van HilverZorg weer zullen gaan wonen.

Achter de schermen is hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de verhuizing voor de bewoners en medewerkers soepel kon verlopen. Agnes Prépost, verhuiscoördinator bij HilverZorg hield tal van voorbereidende gesprekken met de bewoners, hun familie en naasten. “Samen met de zorgmedewerkers hebben we alles in goede banen geleid. Het was een grote operatie die we gelukkig geslaagd kunnen noemen!”

Gebouw Alba
Dit gebouw bestaat uit 5 verdiepingen en biedt plaats aan 40 bewoners.
De bewoners konden eerder deze maand met hun familie en naasten alvast een kijkje nemen in gebouw Alba en hun eigen ruime appartement.

Gebouw Augustinushof
Op de Augustinushof zijn recent portakabins geplaatst op het plein bij het oude schoolgebouw waar tot voor kort de Covid-kliniek in huisde. Deze is per 1 september verplaatst naar de achterzijde van zorglocatie Zonnehoeve. Dit is de afdeling voor kortdurende zorg waar mensen tijdelijk kunnen herstellen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname.

De portakabins voorzien in tien appartementen en een huiskamer. In het bestaande gebouw komt weer HilverZorg Tijdelijk Thuis. Zeer waarschijnlijk kunnen de laatste Carolus-bewoners, die hier hun intrek gaan nemen, begin november verhuizen.

Planning
De huidige planning is dat de bewoners in 2023 weer terug kunnen naar een toekomstbestendig en duurzaam nieuw Carolushuis aan de Bosdrift.