Wachttijden, kosten en indicaties - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

Wachttijden

De wachttijd is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren, de specifieke zorgvraag, de beschikbaarheid van appartementen en de beschikbaarheid van onze VPT- en Wijkteams. Als er snel zorg nodig is en de zorg belangrijker is dan de locatie, dan gaan we in overleg over mogelijke alternatieven.  

 

Wachtlijststatussen

Voor onze wachtlijsten werkt HilverZorg met zogenoemde wachtlijststatussen. Hierbij maken wij onderscheid tussen drie verschillende begrippen: 

Urgent en actief wachtend

Als een cliënt deze status heeft is er een urgente opnamebehoefte, maar heeft de locatie van voorkeur nog geen plaats. We kijken dan wat de beste oplossing is totdat er wel een plek vrij komt. Dit kan betekenen dat wij in samenspraak met de cliënt, elders een plek zoeken.  

Wachtend op voorkeur

Als een cliënt deze wachtlijststatus heeft, dan heeft deze een indicatie en kan de cliënt terecht in één van onze woonzorglocaties. Alleen de cliënt wil liever wachten op de locatie van zijn of haar voorkeur. 

Wachtend uit voorzorg

Als een cliënt deze wachtlijststatus heeft, heeft deze cliënt een indicatie en is deze ook aangemeld bij een woonzorglocatie. De cliënt heeft zelf besloten hier nu nog geen gebruik van te maken.  

Onze klantadviseurs vertellen graag wat de mogelijkheden zijn en welke wachttijden er momenteel zijn. Je kan hen bereiken via: 035 760 80 09 of klantcentrum@hilverzorg.nl. 

Kosten

Als er een Wlz-indicatie (ZorgZwaartePakket/ zorgprofiel) is, dan worden de kosten voor het verblijf en de zorg in één van onze woonzorglocaties betaald door de overheid en/of de zorgverzekeraar. Wel wordt een inkomensafhankelijke maandelijkse eigen bijdrage in rekening gebracht. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int deze maandelijkse bijdrage, op de website van het CAK kan de eigen bijdrage worden berekend.

Zorgindicaties

De Wet langdurige zorg (Wlz) geeft recht om in een zorginstelling te gaan wonen en staat daarmee voor langdurige zorg. Deze indicatie is nodig om in één van onze verpleeghuizen te komen wonen, maar ook om gebruik te kunnen maken van Volledig Pakket Thuis (VPT). De kosten voor deze zorg worden betaald vanuit de Wlz.  

De Zorgverzekeringswet (Zvw) regelt zorg die meestal kort duurt. In de Zvw is een breed basispakket van zorg verzekerd. Zorgverzekeraars voeren de Zvw uit voor hun verzekerden.  

Bij onze crisisopvang in Zonnehoeve kunnen mensen terecht met recht op Wlz en/of een inbewaringstelling (IBS). Bij een IBS kunnen zij langer verblijven, namelijk maximaal 6 weken. Met een Wlz kunnen wij een verblijf van maximaal 2 weken aanbieden. Uiteraard denken wij mee met de familie over een vervolgstap.  

Wij helpen u graag, bel ons gerust even

Voor vragen over de vele mogelijkheden bij HilverZorg kan u contact opnemen met onze klantadviseurs via 035 760 80 09 ofklantcentrum@hilverzorg.nl. Onze klantadviseurs geven u graag, volledig vrijblijvend, informatie en advies.

Hoe kom ik in aanmerking voor een aanleunwoning?

U kunt via verschillende woningbouwverenigingen een aanleunwoning huren met zorg aan huis. Zo'n aanleunwoning ligt meestal naast een woonzorglocatie. Om voor een aanleunwoning in aanmerking te komen moet u ingeschreven staan bij Woningnet. Kijk voor meer informatie op de website van Woningnet: www.woningnet.nl. 

De serviceflats van onze woonzorglocatie Nieuw Kerkelanden zijn van HilverZorg. Voor deze serviceflats kunt u contact opnemen met onze klantadviseurs via telefoonnummer 035 760 80 09. Of stuur een e-mail met uw vraag naar klantcentrum@hilverzorg.nl. 

Kan ik zelf kiezen op welke locatie ik ga wonen?

U kunt zelf kiezen op welke locatie u wilt wonen. Voorwaarde is wel dat de woonzorglocatie van uw keuze de zorg levert die past bij uw zorgvraag.

Wat kost een verpleeghuis?

Heeft u een Wlz-indicatie (ZorgZwaartePakket/zorgprofiel)? Dan worden de kosten voor uw verblijf en zorg in een van onze verpleeghuizen betaald door de overheid en/of de zorgverzekeraar. Wel wordt een inkomensafhankelijke maandelijkse eigen bijdrage in rekening gebracht. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) int deze maandelijkse bijdrage bij u. Op de website van het CAK kunt u uw eigen bijdrage berekenen.