HilverZorg Thuis - Hilverzorg

Overslaan en naar inhoud gaan
MENU
FILE0968

HilverZorg thuis

Vindt u het fijn om in uw eigen woning in Hilversum te blijven wonen, maar heeft u hierbij wel behoefte aan ondersteuning? HilverZorg Thuis biedt u professionele zorg, liefdevolle aandacht en alle begeleiding en ondersteuning die u nodig heeft.

Onze professionele én betrokken medewerkers hebben alle aandacht voor u. Zij bieden u de ondersteuning die u nodig heeft. Denk hierbij aan hulp bij douchen en aankleden, het aantrekken van steunkousen of wondverzorging.

HilverZorg biedt verzorging en verpleging bij u thuis (Wijkzorg) en langdurige zorg en ondersteuning, zodat u zo lang mogelijk veilig en fijn thuis kunt blijven wonen (VPT).

Bent u op zoek naar een stimulerende dagbesteding? Hiervoor kunt u terecht in De Soos (locatie Nieuw Kerkelanden). Voor gerichte dagbehandeling kunt u terecht bij ons Dagcentrum Zonnehoeve.

HilverZorg Thuis biedt ‘zorg op maat’. Ons maatpakket is dus voor iedereen anders. Heeft u kortdurende zorg nodig of langdurige verpleging? Of juist meer ondersteuning bij uw dagelijks leven, zoals lekker en gezond eten? HilverZorg Thuis biedt het allemaal. Bel ons gerust, wij helpen u graag.

Hoe regelt u HilverZorg Thuis?

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen, dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden en welke verwijzing u eventueel nodig heeft.

De kosten

Het CAK (Centraal Administratie Kantoor) stelt de hoogte van uw eigen bijdrage vast (www.hetcak.nl).

Wij helpen u graag, bel ons gerust even

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag. Ook kunnen we een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek. In dat geval komen we, ook vrijblijvend, bij u langs om uw vragen te beantwoorden.

Het HilverZorg Thuis team is van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar via: 035 760 80 09

HilverZorg Thuis

Wat is het Volledig Pakket Thuis (VPT)?

Het 'volledig pakket thuis' (VPT) is een 'zorgpakket’ voor mensen met een indicatie voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Het VPT is een leveringsvorm: de manier waarop u de zorg ontvangt. Bij een VPT blijft u thuis wonen en levert een zorginstelling het volledige pakket zorg.

Bij HilverZorg betekent dit dat u alle aandacht, zorg en ondersteuning krijgt die u nodig heeft om fijn en veilig thuis te blijven wonen. Denkt u hierbij aan hulp bij douchen, aankleden, aantrekken van uw steunkousen. Ook kunnen wij helpen bij het huishouden, het halen van uw boodschappen en het bereiden van uw maaltijden. Samen een boek lezen, een spelletje doen, een stukje wandelen of erop uit met één van onze elektrische auto's vallen onder ons persoonlijke VPT pakket. Wij denken graag met u mee als u nog meer wensen heeft. Bel ons gerust: 035 760 80 09.

 

Wat is Wijkzorg?

Wijkverpleging is verpleging en verzorging in de eigen omgeving. Deze zorg kan nodig zijn vanwege bijvoorbeeld ziekte of een lichamelijke beperking. Voor wijkverpleging is geen verwijzing van de huisarts nodig. Een verzekerde kan zelf contact opnemen met een zorgaanbieder op het moment dat dat nodig is. Wijkzorg is vaak van tijdelijke aard en betreft puur (medische) zorgondersteuning. De wijkzorg wordt (deels) vergoed vanuit de ZVW.

Wat is het verschil tussen Wijkzorg en VPT?

VPT ondersteunt cliënten op veel meer dan alleen medische/zorg vlakken. Het volledig Pakket Thuis ondersteunt op die vlakken, die nodig zijn, om cliënten lang thuis te laten wonen. Naast ondersteuning in zorg, worden cliënten ook ondersteund in het huishouden, met maaltijden, vervoer naar (medische) afspraken of gewoon een keer gezellig op stap. Wijkzorg ondersteunt bij zorg en verpleegvraagstukken. De wijkzorg heeft als doel om mensen thuis te helpen met hun herstel, revalidatie of leren om weer zelfredzaam te worden.